Argonne National Laboratory

Experimental Physics and
Industrial Control System

1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  <20142015  2016  2017  2018  2019  Index 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  <20142015  2016  2017  2018  2019 
<== Date ==> <== Thread ==>

Subject: Re: Point Grey Flea3 areaDetector ImageJ Viewer Problems
From: Zachary Brown <zab8@cornell.edu>
To: Hinko Kocevar <hinkocevar@gmail.com>
Cc: tech-talk@aps.anl.gov
Date: Fri, 2 May 2014 15:20:31 -0400
Hinko,

Used Image->Color->Show LUT (or Edit LUT) to try your solution.  Still no image.  All pixel values are 0 in ImageJ for the display window, so I don't think it's a visualization problem; I don't think the array data is making it into the ImageJ plugin; likely due to this UniqueID change as John Dobbins noted above.

Thank you,

-ZB


On Fri, May 2, 2014 at 3:02 PM, Hinko Kocevar <hinkocevar@gmail.com> wrote:
When testing Andor camera couple of days ago and also using ImageJ  encountered the similar problem. The ImageJ would show the image but it was all white. After some clicking around the ImageJ I’ve managed to get the data visualised by 1) setting some LUT and 2) invoking the dialog for edit LUT (I do not have the ImageJ at hand to give you exact path in the menu to reach this). As soon as the dialog would popup I could see the image.
Of course EPICS_CA_MAX_ARRAY_BYTES was set to a high value, too.

HTH,HInko 


On 02 May 2014, at 20:00, Zachary Brown <zab8@cornell.edu> wrote:

From more testing:

A camonitor on PG1:image1:ArrayData shows that the values in the array are changing as the camera is moved around, so the array is getting updated.

ImageJ still shows a zero-value array.  The image shown from the plugin is 1280x1024 (8-bit) as it should be, but no pixel values.

The Array Counter in for the StdArray increases with the image count, but I did notice that the Unique ID for each array does not change (not sure if this is relevent, have not paid attention to this parameter before).

-Zachary Brown, John Dobbins


On Fri, May 2, 2014 at 1:02 PM, Zachary Brown <zab8@cornell.edu> wrote:
Hello,

I am using the new Point Grey pre-built in windows 7 x64.  I am having issues streaming the images to the ImageJ areaDetector plugin.

I am able to acquire images in all image modes (single, multiple, continuous) and save the images using the TIFF plugin, but the NDStdArrays plugin does not seem to be getting any data, so the callbacks do not update, so the ImageJ plugin does not stream.

PG1:cam1:ArrayCallbacks is set to Enable
PG1:image1:EnableCallbacks is set to Enable

If any more information would be helpful, please contact me, thank you,

-ZB




References:
Re: Point Grey Flea3 areaDetector ImageJ Viewer Problems Zachary Brown
Re: Point Grey Flea3 areaDetector ImageJ Viewer Problems Hinko Kocevar

Navigate by Date:
Prev: Re: Point Grey Flea3 areaDetector ImageJ Viewer Problems Hinko Kocevar
Next: RE: Point Grey Flea3 areaDetector ImageJ Viewer Problems Mark Rivers
Index: 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  <20142015  2016  2017  2018  2019 
Navigate by Thread:
Prev: Re: Point Grey Flea3 areaDetector ImageJ Viewer Problems Hinko Kocevar
Next: RE: Point Grey Flea3 areaDetector ImageJ Viewer Problems Mark Rivers
Index: 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  <20142015  2016  2017  2018  2019 
ANJ, 17 Dec 2015 Valid HTML 4.01! · Home · News · About · Base · Modules · Extensions · Distributions · Download ·
· Search · EPICS V4 · IRMIS · Talk · Bugs · Documents · Links · Licensing ·