Argonne National Laboratory

Experimental Physics and
Industrial Control System

1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  <20142015  2016  2017  2018  2019  Index 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  <20142015  2016  2017  2018  2019 
<== Date ==> <== Thread ==>

Subject: webopi -- http status 404 error
From: Tom Smart <tom6870@live.com>
To: "tech-talk@aps.anl.gov" <tech-talk@aps.anl.gov>
Date: Thu, 16 Oct 2014 14:00:45 -0400
Hello,

I am trying to setup a webopi on Debian 7.6 following the instructions:

http://htmlpreview.github.io/?https://github.com/ControlSystemStudio/cs-studio/blob/master/applications/plugins/org.csstudio.opibuilder.rap/html/WebOPI.html


After I installed tomcat7, I can see the tomcat7 works:

 
 


However, I can't make the webopi works.  Here is what I got:

 
 



The steps I took are:
1. Download webopi.war from
http://ics-web.sns.ornl.gov/css/products.html

2. cp webopi.war /var/lib/tomcat7/webapps/apps#webopi.war
3. chown tomcat7.tomcat7 /var/lib/tomcat7/webapps/apps#webopi.war

4. In /var/lib/tomcat7/conf/catalina.properties, add line at the end of the file:
org.csstudio.rap.preference=/home/tom/css-workspace/css_rap.ini

5. create and edit: /home/tom/css-workspace/css_rap.ini.  I comment out most of the options in the instructions and only have the following left:

#---------------EPICS configuration-----------------------
org.csstudio.platform.libs.epics/auto_addr_list=false
org.csstudio.platform.libs.epics/use_pure_java=true
org.csstudio.platform.libs.epics/addr_list=127.0.0.1 192.168.1.2
org.csstudio.platform.libs.epics/max_array_bytes=160000

#---------------WebOPI configuration----------------------
org.csstudio.opibuilder/opi_repository=/home/tom/css-workspace/CSS
org.csstudio.opibuilder/startup_opi=Top.opi
org.csstudio.opibuilder/mobile_startup_opi=Top.opi
org.csstudio.opibuilder/color_file=color.def
org.csstudio.opibuilder/font_file=font.def


And when I used the following url
http://192.168.2.57:8080/apps/webopi

or
http://localhost:8080/app/webopi

I got the http 404 status error (webopi resource not available) error.

Please help me on this.  I don't know which step is wrong.  I also tries to download webopi3.3.war and got the similar error. 

I noticed in the webopi download page, the redhat liniux is supported.  Can webopi run on Debian also ?  My java version is "1.6.0_32".

Thank you so much,

-Tom








Replies:
Re: webopi -- http status 404 error Kasemir, Kay

Navigate by Date:
Prev: Re: StreamDevice "in" command disturbed by out command Dirk Zimoch
Next: Re: webopi -- http status 404 error Kasemir, Kay
Index: 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  <20142015  2016  2017  2018  2019 
Navigate by Thread:
Prev: Re: StreamDevice "in" command disturbed by out command haquin
Next: Re: webopi -- http status 404 error Kasemir, Kay
Index: 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  <20142015  2016  2017  2018  2019 
ANJ, 17 Dec 2015 Valid HTML 4.01! · Home · News · About · Base · Modules · Extensions · Distributions · Download ·
· Search · EPICS V4 · IRMIS · Talk · Bugs · Documents · Links · Licensing ·