Argonne National Laboratory

Experimental Physics and
Industrial Control System

1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  <20132014  2015  2016  2017  2018  Index 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  <20132014  2015  2016  2017  2018 
<== Date ==> <== Thread ==>

Subject: RE: Unable to get a picture from Baumer TXG13 GigE camera
From: Mark Rivers <rivers@cars.uchicago.edu>
To: "urs.geissbuehler@space.unibe.ch" <urs.geissbuehler@space.unibe.ch>, "tech-talk@aps.anl.gov" <tech-talk@aps.anl.gov>
Date: Fri, 26 Apr 2013 14:30:34 +0000
It sounds like it could be a problem with EPICS_CA_MAX_ARRAY_BYTES.  That must be set to a value at least slightly larger than the largest image size you want to collect.  The number of elements in your waveform record needs to be at least equal to the number of pixels in the camera.

EPICS_CA_MAX_ARRAY_BYTES must be set on both the IOC and CA client computers.

What client are you using?

Mark


________________________________________
From: tech-talk-bounces@aps.anl.gov [tech-talk-bounces@aps.anl.gov] on behalf of urs.geissbuehler@space.unibe.ch [urs.geissbuehler@space.unibe.ch]
Sent: Friday, April 26, 2013 9:18 AM
To: tech-talk@aps.anl.gov
Subject: Unable to get a picture from Baumer TXG13 GigE camera

Hi all,

We're trying to set up a  Baumer TXG13 monochrome CCD camera using aravisGigE. EPICS connects successfully with the camera and we can read and set the parameters. When setting AcquisitionStart=1 the ArrayCounter starts increasing (but not the FrameCounter). With tcpdump we see also the image data is transmitted and we also see higher or lower values with or without lens cover and also increasing numbers with the test image enabled. Unfortunately we never where able to retrieve the image data from NDArray, ArrayData always delivers an array filled with 0s. We are not sure now if the problem is related with the camera configuration or with NDArray. Is it normal that the FrameCounter remains 0? In case the camera is properly configured, we will be missing some configuration of NDArray. We tried EnableCallbacks=1 and also tried setting the array dimensions according to the resolution 1392x1040, Mono8. We might be missing something very basic, any suggestions and example configur!
 ations are warmly welcome.

Regards,
Urs

_____________________________________
University of Bern
Institute of Physics
Space Research and Planetary Sciences

Urs Geissbühler

Sidlerstrasse 5
CH-3012 Bern
Direct +41 (0)31 631 4425
Main +41 (0)31 631 4411
Fax +41 (0)31 631 4405
urs.geissbuehler@space.unibe.ch
http://space.unibe.ch/

References:
Unable to get a picture from Baumer TXG13 GigE camera urs.geissbuehler

Navigate by Date:
Prev: RE: Unable to get a picture from Baumer TXG13 GigE camera tom.cobb
Next: Re: the cheksum of Streamdevice Dirk Zimoch
Index: 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  <20132014  2015  2016  2017  2018 
Navigate by Thread:
Prev: RE: Unable to get a picture from Baumer TXG13 GigE camera tom.cobb
Next: RE: Unable to get a picture from Baumer TXG13 GigE camera urs.geissbuehler
Index: 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  <20132014  2015  2016  2017  2018 
ANJ, 20 Apr 2015 Valid HTML 4.01! · Home · News · About · Base · Modules · Extensions · Distributions · Download ·
· Search · EPICS V4 · IRMIS · Talk · Bugs · Documents · Links · Licensing ·