Argonne National Laboratory

Experimental Physics and
Industrial Control System

1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  <20142015  2016  2017  2018  2019  Index 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  <20142015  2016  2017  2018  2019 
<== Date ==> <== Thread ==>

Subject: [CSS] freeze and lost running PV in Boy Screens
From: Maurizio Montis <Maurizio.Montis@lnl.infn.it>
To: tech-talk@aps.anl.gov
Date: Wed, 30 Apr 2014 23:33:57 +0200 (CEST)
Hello to everyone,

using the CSS GUI to control EPICS variables provided by a VME system, i
saw "PV Disconnection" on the screen. On the VxWorks EPICS shell i found
this message:

#######################################################################
A call to 'assert(ev_que->evque[ev_que->putix] == EVENTQEMPTY)'
    by thread 'CAS-client' failed in ../dbEvent.c line 701.
EPICS Release EPICS R3.14.12.4 $Date: Mon 2013-12-16 15:51:45 -0600$.
Local time is 2014-04-29 10:05:52.897742610 MET
Please E-mail this message to the author or to tech-talk@aps.anl.gov
Calling epicsThreadSuspendSelf()
Thread CAS-client (0x6a2910) suspended
#######################################################################

The VME System has 2 different kind of acquisition boards, one for "slow
acquisition" and one for "fast acquisition". On the CSS side, i have a
main panel for the sub-system controlled and 2 popup windows, one for
each acquisition.

I tried some tests with this system (VME+CSS), and after some
investigation i've understood and observed the following points:

* when i open the popup related to the slow acquisition OR to the fast
acquisition, everything works correctly

* when i open one popup, i close it and i open the other one, it seem to
work correctly

* when i open the slow popup and after open the fast without closing the
previous one, in the slow acquisition i lost the connection with all the
PVs (freezing values AND/OR loosing connection). If i close the "fast"
popup, i return in the normal situation

* during this tests i checked through common epics command line tools
the PVs status and they continuously running without problems (no
problems with the VME IOC)

* i also tried to change the CSS version, using all the versions
available from SNS site (BASIC versions from 3.2.1 to 3.2.16) but i had
always the same situation.


Has someone seen this kind of behavior or this kind of messages before?
An indication for a point to start a deep investigation will be
appreciated.

Thanks in advance for any help

Regards,

- Maurizio




~~ Maurizio Montis - Control System Engineer ~~
   mobile: +39 3408428089
   mail: maurizio.montis@lnl.infn.it
   skype: maurizio_montis

Istituto Nazionale di Fisica Nucleare - Laboratori Nazionali di Legnaro
   V.le dell'Universita', 2
   35020 LEGNARO (PD) - ITALY 					


Replies:
RE: [CSS] freeze and lost running PV in Boy Screens Hill, Jeff
Re: [CSS] freeze and lost running PV in Boy Screens Kasemir, Kay

Navigate by Date:
Prev: Re: asyn vxi11 problem Dirk Zimoch
Next: RE: [CSS] freeze and lost running PV in Boy Screens Hill, Jeff
Index: 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  <20142015  2016  2017  2018  2019 
Navigate by Thread:
Prev: Re: [SPAM] RE: cannot run medm rightly on ubuntu 13.04 ahwwq
Next: RE: [CSS] freeze and lost running PV in Boy Screens Hill, Jeff
Index: 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  <20142015  2016  2017  2018  2019 
ANJ, 17 Dec 2015 Valid HTML 4.01! · Home · News · About · Base · Modules · Extensions · Distributions · Download ·
· Search · EPICS V4 · IRMIS · Talk · Bugs · Documents · Links · Licensing ·