Argonne National Laboratory

Experimental Physics and
Industrial Control System

1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  <20182019  Index 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  <20182019 
<== Date ==> <== Thread ==>

Subject: Re: ADPicam problem
From: "Engbretson, Mark S." <engbretson@aps.anl.gov>
To: Jörn Dreyer <j.dreyer@hzdr.de>
Cc: tech-talk <tech-talk@aps.anl.gov>
Date: Tue, 2 Oct 2018 07:34:10 +0000
I believe that this is the expected behavior of that area detector. You can have multiple real or simulated cameras configured, but you can only use one at a time. One of the display elements is a menu option of the possible cameras which allows you to pick and choice which one you want active at any given time. 

I do not think that any single AD allows for multiple active cameras. The controls are not made for that. 

If your case, you really need to configure yours as 2 different ones, and have each manually select for the particular one the you want - which only works if you do not have 2 of the same camera type.

On Oct 2, 2018, at 02:00, Jörn Dreyer <j.dreyer@hzdr.de> wrote:

Hello,

I'm currently setting up a system that uses a PrincetonImaging PIXIS camera. 
As these cameras use an USB interface I have to use the latest version of the 
PICAM library (5.1.2) from Princeton.
With this library the driver connects at startup but looses the camera during 
the initialization phase. In the hardware setup routine the driver registers a 
callback function for the PICAM_Discovery mechanism. This function seems to 
loos the communication over USB with the connected camera if another thread 
talks to the camera.
Has anybody else observed this behavior? I could get around this problem if I 
comment out the calls to the PICAM_AdvancedRegisterForDiscovery function.
But then the driver is only able to use the first detected camera. If I would 
connect two, I can not select the one I want to use.

Regards

Jörn




Replies:
Re: ADPicam problem Jörn Dreyer
References:
ADPicam problem Jörn Dreyer

Navigate by Date:
Prev: Re: Stream device does not recognize a custom record type Dirk Zimoch
Next: Re: ADPicam problem Jörn Dreyer
Index: 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  <20182019 
Navigate by Thread:
Prev: ADPicam problem Jörn Dreyer
Next: Re: ADPicam problem Jörn Dreyer
Index: 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  <20182019 
ANJ, 02 Oct 2018 Valid HTML 4.01! · Home · News · About · Base · Modules · Extensions · Distributions · Download ·
· Search · EPICS V4 · IRMIS · Talk · Bugs · Documents · Links · Licensing ·